dijous, 9 de juliol del 2015

Musicoteràpia i Esclerosi Múltiple

Des del curs passat estem oferint sessions de musicoteràpia a l’Associació Esclerosi Múltiple del Garraf; el primer curs amb Raül Planas al capdavant i enguany amb Oriol Vallès.  Cada dijous a la tarda al Centre Cívic de Sant Joan (VNG) a partir del cant, la pràctica instrumental i la percussió corporal, entre d’altres tècniques, treballem aspectes motrius com la coordinació o la millora d’activitats manuals, aspectes cognitius con la memòria o l’atenció i, sobretot, aspectes emocionals com el fomentar la comunicació i les relacions interpersonals, entre molts d’altres.
Una activitat destacada, iniciada el curs passat, va ser, a partir de la música de “Color esperanza” de Diego Torres, escriure una lletra que respongués a la pregunta “per què és important estar junts davant d’aquesta malaltia?”. El resultat obtingut va ser “Cruzar barreras” on cadascú hi va poder abocar el que sentia respecte patir la malaltia i tenir el suport del grup.

La segona part del treball ha consistit, ja aquest curs, en procedir a la gravació de la cançó (tal i com s’aprecia en el collage de fotos). Amb aquesta gravació es preten a fer a partir del mes de setembre un vídeo promocional de l’associació. Tothom que vulgui participar en aquest projecte apareixent en el vídeo és convidat a fer-ho el proper 27 de setembre a les 9 del matí, al Centre Cívic de Sant Joan (a través del bloc i les xarxes socials, anirem informant de posibles canvis d’horari i altres detalls).

D'altra banda aquest diumenge es celebra una nova edició del "Mulla't per l'esclerosi múltiple". En aquest enllaç trobareu tota la informació.





 














PD: Ben aviat podreu sentir la cançó "Cruzar barreras"!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada